Persbericht: Progressive rockband Knight Area stopt ermee.

De bandleden van de rockband uit Boskoop kiezen na 19 jaar hun eigen pad.

 

Met de aankondiging van hun allerlaatste concert op 10 december 2023 (Luxor Live Arnhem) luiden de bandleden hun aanstaande vertrek in en daarmee komt er een einde aan het bestaan van Knight Area. De afgelopen 4 jaar heeft de band veel tijd gestoken in de productie en realisatie van twee albums met het thema D-day (D-day en D-Day II – the final chapter). Met de lancering van deze twee laatste albums, die wereldwijd goed ontvangen zijn, heeft de band een creatief hoogtepunt bereikt en voor de bandleden is dat het beste moment om te stoppen.

 

 

Gerben Klazinga, toetsenist en oprichter van de band: “Na zoveel mooie jaren met fantastische hoogtepunten, denk aan de albums die we hebben uitgebracht maar ook alle internationale locaties waar we hebben mogen spelen, is het ergens goed zo. We realiseren ons dat we creatief gezien onze beste producties hebben gemaakt en dan voelt het goed om het af te sluiten. We gaan alle muzikale hoogtepunten en uiteraard onze crewleden en trouwe fans enorm missen en we willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun die we jarenlang hebben mogen ontvangen.”

 

De bezetting van Knight Area bestaat uit: toetsenist Gerben Klazinga, bassist Peter Vink, gitarist Mark Bogert, zanger Jan Willem Ketelaers en drummer Pieter van Hoorn. Na het slotconcert zullen de bandleden allen hun eigen weg vervolgen.

Hoogtepunten

Knight Area is in 2004 opgericht en heeft in de afgelopen jaren 10 albums uitgebracht en ruim 100 internationale optredens verzorgd. Naast verschillende Nederlandse en Europese clubpodia heeft de band ook grote internationale optredens verzorgd waaronder shows op het NEARfest festival in de USA, Night of the Prog festival op de Loreleii Freilichtbühne, ProgSud Festival in Marseille, FMPM Montreal Canada, Slottskogen festival in Göteborg, 2DAYS PROG festival in Veruno Italië en het Progpower Europe festival in Baarlo. In 2012 won Knight Area the IO-pages Award voor beste album met ‘Nine Paths’.

Afscheidsconcert

Het laatste concert van Knight Area vindt plaats op zondagmiddag 10 december 2023 in Luxor Live te Arnhem. De kaartverkoop voor dit laatste Knight Area spektakel is vandaag gestart en kaarten kunnen worden gereserveerd via luxorlive.nl. https://www.luxorlive.nl/agenda/knight-area-3/

Pieter van Hoorn, drummer: Hier gaan we echt een mooi slotfeest van maken. We gaan nog een keer echt hard knallen en halen alles uit de kast. Voor de band, de crew en de trouwe fans het moment om het nog een keer te kunnen vieren. Wij hopen dat iedereen erbij kan zijn en dat wij een volle zaal hebben.

Voor meer informatie over Knight Area, de albums die zijn uitgebracht, de volledige biografie en alle concerten en optredens die Knight Area in de afgelopen jaren heeft gegeven zie www.knigtarea.com.